Diabetes

line

ERVARINGSDESKUNDIGE

Marloes heeft sinds 2006 type 1 diabetes en gebruikt een zwarte Medtronic Minimed Paradigm met sensor. Diabetes type 1 heeft veel invloed op haar dagelijkse leven met de bekende ups and downs. Wel ziet ze dit als een geweldig leerproces. En had ze misschien nooit de verschillende uitdagingen aangegaan die ze door de diabetes wel heeft gedaan.  Haar motto; uit iets negatiefs, positief halen! Zo heeft zij al meerdere uitdagingen aangegaan, zoals voor de Bas van de Goor Foundation de marathon van New York lopen, als model op de kalender thema kracht voor stichting Eendiabetes, obstakel runs zoals de Mudmasters en strongmenrun gelopen, een triathlon.  Niks houdt haar tegen om een weg te vinden met haar diabetes en uitdagingen.

Het invloed kunnen uitoefenen op haar eigen lichaam ondanks de diabetes en daardoor haar eigen weg kunnen bewandelen, zorgt voor het genieten in haar leven. Om deze kennis en ervaring te kunnen gebruiken in haar beroep en andere mensen hierbij te kunnen steunen naar zijn of haar doel met of zonder diabetes maakt het verhaal compleet. Heeft u vragen aan Marloes op het gebied van diabetes (type 1 en 2), of wilt u graag uw doel bereiken met de diabetes daarbij, neem dan contact op en maak een vrijblijvende afspraak!

DIABETES EN BEWEGING

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging, diabetes “bestrijdt en vermindert”. Wat wordt hier mee bedoelt? Bewegen zorgt er voor dat lichaamscellen weer gevoelig worden voor insuline en de glucose uit het bloed weer gaan opnemen. Met als resultaat dat u zich beter en fitter zult gaan voelen. Ook de bijkomende risico’s worden hierdoor verkleind.

Of u zich nu fitter en energieke wilt voelen, gewicht wilt verliezen of een sportieve uitdaging aan wilt gaan inclusief rekening houdend met uw diabetes, samen kijken we naar uw doel en stellen hier een geschikt plan voor op.

Invulling 1 op 1 begeleiding;
Bewegen met Diabetes:

Onder andere:

  • Bewegen conditie en kracht in combinatie met insulinepomp/pen/tabletvorm
  • Begeleiding bij de glucosewaarden. (let op veranderingen moeten worden overlegd met de behandelarts)
  • Voeding in combinatie met diabetes. Inzicht krijgen in voedingsproducten en werking op je bloedglucose
  • Mentale fitheid. O.a. mee omgaan in het dagelijkse leven / omgang met sportprestaties/ omgang met alle pijlen