Diabetes

line

ERVARINGSDESKUNDIGE

Marloes heeft sinds 2006 type 1 diabetes en gebruikt een zwarte Medtronic Minimed Paradigm met sensor. Diabetes type 1 heeft veel invloed op haar dagelijkse leven met de bekende ups & downs. Wel ziet ze dit als een geweldig leerproces. Misschien had ze wel nooit de verschillende uitdagingen aangegaan die ze door de diabetes wél heeft gedaan.  Haar motto; uit iets negatiefs, positief halen! Zo is zij al meerdere uitdagingen aangegaan:voor de Bas van de Goor Foundation de marathon van New York lopen, als model op de kalender thema kracht voor Stichting ééndiabetes, obstakel runs zoals de Mudmasters en strongmenrun gelopen, een triathlon.  

Niks houdt haar tegen om een weg te vinden
met haar diabetes en uitdagingen!

Het invloed kunnen uitoefenen op haar eigen lichaam, ondanks de diabetes, en daardoor haar eigen weg kunnen bewandelen, zorgt voor het genieten in haar leven. Om deze kennis en ervaring te kunnen gebruiken in haar beroep en andere mensen hierbij te kunnen steunen naar zijn of haar doel met of zonder diabetes maakt het verhaal compleet.

Heb jij vragen aan Marloes op het gebied van diabetes (type 1 en 2)? Of wil jij graag jouw doel bereiken met de diabetes daarbij? Neem dan contact op en maak een vrijblijvende afspraak!

DIABETES & BEWEGING

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat doelgerichte lichaamsbeweging, diabetes “bestrijdt en vermindert”. Wat wordt hier mee bedoelt? Bewegen zorgt er voor dat lichaamscellen weer gevoelig worden voor insuline en de glucose uit het bloed weer gaan opnemen. Met als resultaat dat u zich beter en fitter zult gaan voelen. Ook de bijkomende risico’s worden hierdoor verkleind.

Of jij je nu fitter en energieke wilt voelen, gewicht wilt verliezen of een sportieve uitdaging aan wilt gaan inclusief rekening houdend met diabetes … samen kijken we naar jouw doel en stellen hier een geschikt plan voor op.

BEWEGEN MET DIABETES

Eén-op-één begeleiding
Samen met Marloes, als ervaringsdeskundige én gediplomeerd Personal Trainer, op weg naar een verantwoorde en gezonde wijze van bewegen met diabetes!

Het aanbod 

  • Bewegen, conditie & kracht in combinatie met insulinepomp/pen/tabletvorm
  • Begeleiding bij de glucosewaarden
    (let op: veranderingen moeten worden overlegd met de behandelarts)
  • Voeding in combinatie met diabetes.
    Inzicht krijgen in voedingsproducten en werking op je bloedglucose
  • Mentale fitheid
    Omgaan met diabetes in het dagelijkse leven en omgaang met sportprestaties