Herken je dat … dat je niet hoeft niet nadenken over wat je weet, op welk moment je wat eet, hoeveel je eet, wanneer je sport en hoelang je sport? Herken je de spontane acties en de gewone alledaagse dingen waarbij je niet hoeft na te denken? Ken jij het dat je geen rekening hoeft te houden met hoe spanning, adrenaline en emoties op je lijf reageren? Kun jij een feestje meevieren zonder de gevolgen te ervaren? Geniet jij wel eens van een hele nacht doorslapen en het niet hebben van een hypo of hyper met jouw bloedglucosespiegel van 24-uur?

Helaas. Ik herken het al vijftien jaar niet. Op deze dag, 3 maart, herken ik dit niet meer door mijn diabetes type 1. Maar wie weet binnenkort wél weer. Over twee weken heb ik mijn eerste afspraak bij Inrede over een kunstmatige alvleesklier! Hoe bijzonder zou het zijn als dit gaat werken? Te bizar …

Ik ben ontzettend dankbaar voor deze kans! Al die jaren heb ik geprobeerd me altijd in te zetten voor mijn gezondheid, te zoeken naar mogelijkheden en me niet tegen te laten houden. Ik heb mijn eigen weg bewandeld; goed of fout … altijd leerzaam.

Houdt deze kans in dat het voor mij dan verledentijd is en alles is opgelost? Nee. Helaas niet. Genezing van diabetes type 1 zal ik waarschijnlijk niet meer meemaken. Maar als het daadwerkelijk zo zal lezen, zoals in dit artikel beschreven, geeft het me een deel van mijn vrijheid terug! Dat is voor nu het maximale wat eruit te halen valt. Het zal mij nóg fitter moeten kunnen voelen dan wat ik zelf al heb weten te bereiken.

Lees hier het hoopgevende interview van Ronnie van der Linden met testgebruiker Evert-Jan.

Vandaag, woensdag 3 maart 2021, vier ik zoals elk jaar een feestje. Dit keer met hoop en aan de vooravond van misschien wel een nieuw hoofdstuk … #fingerscrossed.

Liefdevolle & sportieve groet,
Marloes Olde Agterhuis

PS: lees hier meer over mijn verhaal en kijk wat ik als ervaringsdeskundige voor jou kan betekenen op het gebied van o.a. sporten en bewegen met diabetes …