HET PROCES

Inmiddels zijn de laatste drie maanden van het avontuur Marathon des Sables (MDS) ingegaan. Om precies te zijn nog 76 dagen.

Het avontuur zelf is waar we direct aan denken. Maar ik weet dat het avontuur begint op het moment dat je geprikkeld wordt door de allereerste beelden. Dan gebeurt er iets in je hoofd en lijf waardoor je nieuwsgierigheid de overhand krijgt en het gaat onderzoeken. Mijn ogen beginnen te glinsteren en er kriebelt iets in mijn lijf… en het proces is gestart!

HET CREËREN VAN EEN TEAM

Je deelt het met op één hand te tellen aantal mensen. Waardoor er enthousiasme terugkomt. Niet alleen enthousiasme, ook angst en onzekerheid van mensen. En ja, dit is logisch. Totaal uit je comfort worden getrokken (door een verhaal) en het onbekende, zorgt voor weerstand.

En dit geldt net zo goed voor mij, want ook ik heb die momenten dat ik twijfels krijg en onzeker ben.

Zoals ik ook vaak aan mensen tijdens mijn werk aangeef, is het daarom van cruciaal belang een goed team om je heen te bouwen.

En dat is waar ik vol gas mee ben begonnen en is er een team ontstaan!

Mede MDS’ers (bedankt!) om elkaar te inspireren, te helpen waar nodig is, het enthousiasme én de gezonde spanning mee te kunnen delen. Daarnaast de oude MDS finishers. Belangrijk! Want daar komt info vandaan die het zelf mee hebben gemaakt.

Medisch team

Inreda (https://www.inredadiabetic.nl), die me alles aanleveren voor het gebruik van de AP. En er is een hoop goede voorbereiding voor nodig om zo goed mogelijk door de woestijn te komen met alle materialen. Ik ga hier een aparte blog overschrijven, zodat je een idee krijgt waar ik mee te maken heb.

Diabetesverpleegkundige Sylvia, die met een grijns mijn avonturen tot zich neemt als ik weer wilde plannen heb. Om vervolgens samen te onderzoeken naar de juiste instellingen en mogelijkheden! Dit punt is voor mij erg belangrijk. Niet iemand eerst te hoeven overtuigen, maar samen kijken naar de opties die er zijn!

Maria Hopman, hoogleraar Integratieve Fysiologie aan het Radboudumc in Nijmegen, heb ik contact mee gezocht, om mee te kunnen werken aan de wetenschap. Denk aan meten lichaamstemperatuur (deze temperatuur bepaalt veel processen in ons lijf) en beweging analyse tijdens het avontuur in combinatie gebruik insuline/glucagon, warmte en langdurige inspanning.

Diverse mensen uit mijn netwerk

Fysiotherapeut Robert (https://www.fysiotherapiestroinkslanden.nl), hij kan waar nodig de boel even kan los kraken en/of als back-up staan wanneer er een klacht zich voor doet.

Sportmasseur Rebecca (https://frisfit.nl) die me voorziet van sport- en cupping massage om de spieren los te houden/krijgen na lange inspanningen. En nee, dit zijn geen ontspanningsmassages ;-)

Ademhalingscoach Steven (https://ademwinst.nl), waarmee ik samen een uurtje heb lopen sparren wat van belang kan zijn. Wat valt er te winnen op het gebied van ademhalen en toepassen ervan. Denk aan het versterken van je romp door middel van de mond/neus ademhaling. Bevorderen van in slaap kunnen vallen met 1000 man om je heen.

Pedicure Anouk (https://www.voetvitaaltwente.nl), die ervoor zorgt dat mijn voeten zo goed mogelijk aan de start verschijnen. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig eelt op de voeten.

Personal Trainer Marcel Gierman (https://movethelimit.nl). Zoals de meeste mensen weten ben ik personal trainster/coach van beroep. En weet ik als geen ander hoe fijn het is om een sparringpartner te hebben op dit vlak. Elke week houd ik Marcel op de hoogte van mijn trainingen. Om vooral ook overtraining te voorkomen (ken je eigen sterke en zwakke plekken!)

Materialen

RUNX (https://runx.nl/), die, ook na mijn New York avontuur in 2015, mij voorzien van één paar running schoenen. Heel fijn, want ik slijt wat schoenen af met alle (training) kilometers.

Sportvoeding Henk-Jan Koershuis (https://www.sportvoedingwebshop.com) waarbij ik het nodige aan sportvoeding kan uitproberen. Want dit stuk is vooral veel uitproberen. En we achteraf een mooie podcast gaan opnemen over dit avontuur.

Startbewijs MDS

Ook heb ik financieel steun gehad van een drietal mensen om mijn startbewijs binnen te krijgen. Michel Tok van Tokfood (https://www.tokfood.com/nl), Robin Koops van Inreda (https://www.inredadiabetic.nl) en Mylanda (trouwe sportster van L4B) hebben mij de kans gegeven om een startbewijs van de MDS in handen te krijgen. Daar ben ik ze erg dankbaar voor! Hoe bijzonder dat ze geloven in mijn avontuur/missie met de AP en mij op deze manier steunen.

Life4Balance klanten, vrienden en familie

Ook vind ik steun bij mijn trouwe sporters op het werk, vrienden en familie. De kwetsbaarheid die ik vaak ontvang van de sporters/vrienden, zien ze nu ook van mij terug. Natuurlijk voel ik ook wel eens een stuk spanning en onzekerheid. En hoe fijn is het dat je dan vertrouwen terug mag ontvangen.

En op deze manier heb ik een geweldig team om me heen gecreëerd, die op hun eigen manier mij ondersteunen in dit proces richting het avontuur. Dank julie wel allemaal!

ALLEEN BEN IK GOED, SAMEN BEN IK BETER!

PS Ik ben nog op zoek naar een stuk promotie op de volgende vlakken:

 • Is er nog iemand in mijn netwerk die me zou kunnen ondersteunen met een gaaf kort filmpje over de voorbereidingen van dit gave avontuur? En het verspreiden van mijn missie op deze manier mogelijk te maken?
 • Zijn er nog kranten/pers/tv die dit avontuur interessant vinden en met mij in contact willen komen om hier een mooi item over te maken?

Overzicht sponsoren/diensten:

 • Inreda, Robin Koops
 • Diabeet Verpleegkundige MST Sylvia
 • Maria Hopman UMC Radboud
 • Fysiotherapie Stroinkslanden – Robert
 • Frisfit – Rebecca 
 • Ademwinst – Steven 
 • Voetvitaal Twente/Beautylounge – Anouk
 • Move the limit – Marcel Gierman
 • Xrun World 
 • Sportvoeding – Henk-Jan Koershuis
 • TokFood- Michel Tok 
 • Mylanda Conrad
 • Life4Balance

Mocht je het inspirerend vinden om mijn weg naar Marokko te ondersteunen, op welke manier dan ook, kan je mij mailen naar info@life4balance.com